Surahammar Fido famnar

ARBETS....samtals.....BOK      för barn  3-7  år    

Då jag arbetat 4 år på migrationsverkets förberedelseklasser för asylsökande barn  och på Intern.skolan i 2 år,även som ped.ansvarig, så saknade jag material för barn som behövde träna på svenska språket.Böcker som fanns var alldeles för svåra.Det här är en enkel bok som följer terminerna,med naturens växlingar och traditioner.Allt finns i närmiljön.Passar utmärkt även för svensktalande ,som arbetsbok,eller bara måla. Det är 72 sidor,plastmapp på framsida,kartong på baksida,spiral.Får kopieras om man har den på förskola.

De här sidorna har jag bara tagit med min kamera,för att visa lite vad som finns i boken.Här tränar vi färger på flera sidor.
Den här natursidan kom snett(sorry).Närmiljön är viktig,här kan vi söka upp var djuren bor.Räv,hare,mask mus igelkott ,ekorre mm
På tre av sidorna får du spåra vägen från djur till boet eller djur till maträtt.Spåra med finger sedan penna eller krita.
FN-dagen. Två barn blir kompisar på jorden.Flaggan under för målning
Och så var det jul.Här kan du måla och räkna paket och tomtar.Antal 1-5
Bokrea i februari.Samtala om olika sorters böcker.måla och rita.
Här en liten del av antal SEMLOR   1-5
Djuren åker sitt eget Vasalopp.Samtalsbild
Våren är kommen,vad händer då i naturen,i trädgården....
Det här är den enda färgbilden,det blir för dyrt annars. Fåglar kring vårt hus.Jag har målat en sida,på nästkommande finns samma fåglar omålade.Vi pratar om mat,om stann-och flyttfåglar.